Bilomatic

50 år med Bilomatic Bil AB

1958 grundas Bilomatic av Stig Clewebrink. Bilomatic startade sin verksamhet med en specialverkstad för trafiksäkerhetskontroller. Man gjorde bland annat optisk hjulinställning, balansering av hjul, ljuskontroll, byte av lampinsatser och lampor med mera.

Nästa steg blev en grossiströrelse samt reparation och byte av avgassystem för alla då förekommande bilmärken.

1962 utökas verksamheten med bromsservice. Man samarbetade med polisen och utförde ljus- och framvagnsservice på deras vagnpark. Utöver specialområden fanns nybilsagenturen för märket Lloyd. Man sålde 60 st inom en tvåårsperiod. Klar etta i Sverige!

1963 gjordes en storsatsning på miljöbilisten, gasaggregatet för bilar. Gasen kostade då 48 öre litern. Det var bäddat för succé - men staten (Gunnar Sträng) ville annat och kostnadsbelade det hela med skatt så det blev samma kostnad som bensindrift. Så var miljötänkandet på den tiden. Fyra taxibilar i Uppsala och ett flertal i Stockholm körde med gasdrift.
Det här året flyttar Bilomatic till nya lokaler med adress Börjegatan 53, den totala ytan var 400 m2 inklusive verkstad. Även BMW kom in i bilden det här året.

1969 byggdes anläggning ut vid södra infarten till Uppsala. Det innebar en ökning av golvytorna från 400 till 1800 m2. Bygget var klart 1970 .

1971 erbjöds företaget att sälja FIAT som var en bra affär då. Man valde då att släppa BMW. Som komplement till FIAT valdes Citroën. Bilomatic säljer fortfarande Citroën och är mycket nöjda med det valet.

1972 byggdes 800 m2 till för tvätt- rekonditionering rostskydd samt grovlager. Det var då en av Europas modernaste anläggningar.

1974 byggdes bilhallen ut med ytterligare 1000 m2. Den totala ytan var nu 3500 m2 och tomtytan på 6000 m2.

1997 togs agenturen för Mitsubishi upp. Den tror företaget mycket på. Mitsubishi har ett brett program med god kvalité samt en effektiv och kompetent organisation. Det här året ökade omsättning med hela 45%.

1998 firade företaget 40 års jubileum med olika evenemang och erbjudanden.

1999 ökar försäljningen och efterfrågan på service konstant. Det här året investeras i personal och lokaler / tomtytor (ca 4000 m2) för att möta 2000-talet

2000 miljöarbetet fortsätter enligt plan.

2001 i och med införandet av rätt-pris-direkt (prutat och klart) på Citroën samt ett brett program av produktnyheter har försäljningen ökat med över 100% under året. Fördelningen är företagskunder 52% och privatkunder 48%. Vilket ställer stora krav på vår eftermarknad. Därför utbildar sig personalen kontinuerligt.

2002 ISO-certifiering 9001 blev klart under hösten enligt plan. Bilhallen bygdes ut ca 500 kvadratmeter. Nu separerar vi Mitsubishi och Citroen till varsin hall men med gemensam ingång.

2003 Efterfrågan på våra produkter och tjänster ökar kontinuerligt glädjande nog så därför ökar vi även vår personalstyrka för att kunna möta kundernas behov. Vi är nu totalt 21 anställda.

2004 Ett flertal nya modeller från Mitsubishi samt Citroën kommer att presenteras under året.

2005 Av 7000 företag i Uppsala Län var vi ett av 50 företag som fick diplom för framgångrikt företagande. Beräkningen går ut på både hårda samt mjuka värden, undersökningen genomfördes med intervjuer etc av Ernst&Young, Uppsala Universitet, Handelsbanken, MM samt Svenskt näringsliv.

2006 För andra året i rad får vi utmärkelsen för framgångsrikt företagande, detta pga av en fantastisk bra personalsammansättning som arbetar för kunden i centrum.

2007 Det här året har gått i miljöns tecken.Av våra levererade personbilar så var ca 40% miljöbilsklassade.Försäljningen totalt ökade med 9% över budget I februari fick vi diplom från UC AB om högsta kreditvärdighet 5(på en skala 1-5).Istället för att sända ut julkort så gav vi en julgåva till Cancerfonden för att stödja svensk cancerforskning.

2008 I år fyller vi 50-år(1958-2008),håll koll på våra jub.erbjudanden under året.......I år introducerar vi bl.a nya C5:an,Berlingo Family,Berlingo transport,lilla skåpbilen Nemo.....

Vi har ett brett sortiment av miljöbilar.

Sammanfattningsvis så representeras personbilsmodeller i prisklasser från 90.000 – 450.000 kronor. Bilomatic har ett stort utbud av 4WD bilar, allt ifrån mindre pickuper till stora off-road-jeepar. Även transportbilar för hantverkare, budfirmor m.m, i alla storlekar.Miljöbilsklassade personbilar i olika storlekar samt ett flertal dieselbilar med fap-filter.Med andra ord kan Bilomatic leverera Dig som kund "nästan" allt.

Bilomatic är ett komplett bilhus med försäljning, verkstad samt reservdelar. Försäljningen fortsätter att öka på 4WD Mitsubishi modeller samt på Citroëns personbils- och lastbilsprogram.Vi vill tacka våra befintliga kunder att Ni ger oss förtroende att få leverera

våra bilar till Er.